Izbirno tekmovanje 2024

Dodano: 22.04.2024

V nedeljo 21.4.2024 smo se z ekipo mladincev udeležili izbirnega tekmovanja za mladinsko gasilsko olimpijado 2024, ki je potekalo v Slovenski Bistrici.

Ekipa je zasedla 11. mesto, najpomembnejše pa je, da so si mladinci nabrali novih izkušenj in znanja, kar jim bo pomagalo pri premagovanju prihodnjih izzivov.

 

Poveljnik Regije Ljubljana III. in podpoveljnik GZS je napisal:

 

Včeraj (nedelja, 21. 04. 2024) je v Slovenski Bistrici potekalo izbirno tekmovanje mladinskih gasilskih ekip za Mladinsko gasilsko olimpijado 2024 (https://gasilec.net/izbirno-tekmovanje-za-mladinsko-gasilsko-olimpijado-2024/). Med udeleženci tekmovanja so bile tudi 3 ekipe iz Regije Ljubljana III, in sicer mladinci PGD Zgornji Tuhinj, mladinci PGD Blagovica, mladinci PGD Dob. Vse tri ekipe so pokazale dobro pripravljenost, žal so mladinci PGD Dob imeli nekaj smole in so osvojili 11. mesto. Mladinci PGD Blagovica so osvojili 3. mesto in si prislužili pokal in medalje.1. mesto v kategoriji mladincev pa so osvojili mladinci PGD Zgornji Tuhinj. S tem so si priborili tudi pravico do udeležbe na letošnji mladinski gasilski olimpijadi, ki bo potekala v Trentinu v Italiji (https://www.ctif2024.com/en/). Na izbirnem tekmovanju pa jih je doletela tudi čast in so sodelovali pri spuščanju tekmovalne zastave.    Vsem trem ekipam in mentorjem čestitam za pripravljenost in udeležbo na izbirnem tekmovanju in upam, da se v prihodnje takšnih tekmovanj udeleži še kakšna ekipa več iz naše regije. Ekipi PGD Zgornji Tuhinj, za katero bodo naslednji 3 meseci precej naporni, želim da se čim bolje pripravijo na tekmovanje, kjer bodo, sem prepričan, odlično zastopali svoje društvo, GZ Kamnik, Regijo Ljubljana III in na koncu tudi Slovenijo.   Glede na bližino kraja kjer bo potekala gasilska mladinska olimpijada 2024 pa si močno želim, da bo ekipa mladincev PGD Zgornji Tuhinj deležna podpore navijačev iz naše regije.  Z gasilskimi pozdravi, Klemen Repovšpodpoveljnik GZS