Poveljnik oddan!

Dodano: 25.06.2014

24. maja 2014 je svoj usodni "da" izrekel poveljnik PGD Dob Jure Rogelj, ki je svojo ženo Barbaro našel ravno med gasilskimi vrstami.

Pred gasilskim domom v Dobu so jima domači gasilci iz Doba in okoliški gasilci iz sektorja Dob-Vir pripravili sprejem in gasilsko šrango. Mladoporočenca se iskreno zahvaljujeta za do sedaj najštevilčnejši sprejem.

Prve čestitke jima je izrekel predsednik društva Luka Pušnik. Kot je v navadi, pa so gasilci nevesti pripravili pismo in pogodbo, ki jo je morala navesta Barbara na koncu podpisati in ženina tudi odkupiti. Končni znesek je bil za poveljnika izredno nizek, kar pa gre pripisati dobrim pogajalskim spretnostim neveste. Kot se spodobi, so ob tej priložnosti gasilci nazdravili z mladoporočencema, nazadnje pa so ju pospremili še z vodnim špalirjem in jima zaželeli vso srečo na skupni poti.

Po mesecu dni je mladoporočenca presenetila še gasilska mladina, saj jima je pripravila pravo mladinsko gasilsko šrango. Dolga leta je namreč ženin Jure vodil in sodeloval pri delu z mladino in bil mentor mladine. Zato je moral na mladinski šrangi skupaj z ženo Barbaro opraviti nekaj nalog in s tem dokazati, da še ni pozabil veščin in spretnosti, ki jih morajo obvladati pionirji in mladinci. Tako sta morala mladoporočenca premagati poligon, vezati vozle, zviti cev in opraviti z zahtevnim kvizom. Na koncu sta prejela še čestitke in prav posebno darilo.

Jure in Barbara se še enkrat vsem najlepše zahvaljujeta za sprejem in izrečene čestitke.

Več slik si lahko ogledate v galeriji.