Kmalu novo vozilo

Dodano: 30.11.2014

V PGD Dob se kar naprej nekaj dogaja. Ob gradnji gasilskega doma smo se odločili posodobiti še naš vozni park, kateri bo z novim vozilom GVM-1 še sodobnejši in pripravljen na nove intervencije ali zgolj vaje ter prevoz moštva. Marsikdo se sprašuje, zakaj novo vozilo, saj staremu nič ne manjka! Res je in lahko bi nam služil še vrsto let, ampak zakonodaja se spreminja in narekuje nove pogoje, s katerimi je za prevoz otrok potrebno imeti vozilo mlajše od 12 let, servo volan, ABS, tahograf in še nekaj lastnosti, katerih naš kombi ni imel. Po načrtu nabave vozil GZ Domžale pa smo tudi na vrsti za novo vozilo GVM-1. In to so glavni razlogi za nakup novega vozila.

Nabava se je začela z ustanovitvijo komisije za nakup in izbiro novega kombija. Komisija se je v preteklih mesecih nekajkrat sestala in izbirala znamko ter tip novega vozila. Izbirali smo med več ponudniki in naposled izbrali ponudbo prodajalca Avto Moste z znamko vozila Opel Vivaro. Kombi je sodobno opremljen, lepega zunanjega izgleda ter ima vse in še več, kar potrebuje gasilsko društvo za svoje delovanje. Je v tradicionalni gasilski rdeči barvi z motorjem 1.6 CDTI in 140 konjskimi močmi. Seveda ima tudi vse zgoraj naštete lastnosti za varen prevoz otrok in ostalih članov.

Pred nekaj dnevi je sledil tudi podpis pogodbe s prodajalcem, kateri nam je ponudil zelo ugodne plačilne pogoje in nudil vso strokovno pomoč pri izbiri opreme ter vseh podrobnostih za optimalno izrabo vozila. Obenem se zahvaljujemo kolektivu Avto Moste za vso prijaznost.

Naj dodam še to, da bo avto predvidoma dobavljen konec meseca marca, potem pa sledi še nadgradnja, da bo izgled "gasilski".