125. 0bčni zbor PGD Dob

Dodano: 05.02.2015

Jubilejni občni zbor

125 let PGD Dob

Konec januarja je bilo v novem gasilskem domu v Dobu nadvse živahno, člani in članice ter gostje so se namreč zbrali na jubilejnem 125. občnem zboru, ki je bil zaznamovan z uspešnim delom v letu 2014, predvsem pa s pridobitvami, katerih uradni začetek pomeni leto 2015. V tem letu naj bi namreč uradno odprli novi dom z večnamenskim prostorom v mansardi, dokončno naj bi bil dom opremljen, urejena okolica, v Dob pa bo, po programu Gasilske zveze Domžale, pripeljal novi avto za moštvo. Za vso občino pa bo še posebej slovesno, ko ob gasilskem domu dobimo novi vrtec, ki se v teh dneh pospešeno gradi.  

Zato ne čudi, da je bil 125. občni zbor slovesen, dobro obiskan, predvsem pa je še enkrat potrdil, da PGD Dob odlično dela na vseh področjih in da je to, kot je rekel domači župnik Jure Ferlež, ki je postal podporni član društvo z lepim sodelovanjem, v katerem sta sožitje in želja po slogi, predvsem pa dobro delo PGD Dob daje vsem občutek varnosti

Občni zbor se je začel z minuta spomina na umrle v letu 2014, nadaljeval pa z obširnimi poročili predsednika Luka Pušnika, poveljnika Jureta Roglja, tajnika Stanka Grčarja ter posameznih komisij in odborov. Nanizane so bile vse pomembnejše aktivnosti društva, ki je v lanskem letu posredovalo predvsem ob naravnih nesrečah, kot sta bila žled in poplave, gasilci so pomagali gasiti večje požare, ki jih k sreči ni bilo veliko, se stalno izobraževali in usposabljali, skrbeli za dom in okolico, sodelovali na čistilni akciji KS, organizirali dan odprtih vrat in tradicionalno tekmovanje za Pokal KS Dob  ter se veselili nove črpalke. Omenjena  je bila njihova skrb za kulturno gasilsko izročilo, zaploskali pa so tudi tekmovalnih uspehom vseh desetin društva, kjer sta bili posebej pohvaljeni na novo organizirani desetini veteranov in  veterank.  Ponosni so na uspehe številnih mladih, ki obetajo, da bodo 125. letno tradicijo PGD Dob prenašali v naslednje rodove.

Z aplavzom je bilo pohvaljeno tudi poročilo ge. Helene Kovač, ki skrbno spremlja gradnjo doma in je prisotne seznanila z deli in dokončanjem doma v letu 2015.

Kot uspešno je bilo ocenjeno tudi sodelovanje z Gasilsko zvezo Domžale in občinskim štabom civilne zaščite, sodelovanje na občinski zaščitno reševalni vaji ter sektorskih vajah, posebej pa je bilo kot zgledno ocenjeno sodelovanje znotraj društva, o čemer je govoril tudi Matjaž Merkužič, poveljnik GZ Domžale, o uspešnem skupnem delu so govorili gostje iz sosednjih društev, pa tudi predstavniki KS Dob in društev so pohvalili uspešno sodelovanje z gasilci, s katerimi dobro dela tudi Osnovna šola Dob.  Vsi so poudarili pomen dobrega dela gasilcev.

Po razpravi so sprejeli vsa poročila za leto 2014 ter nato prisluhnili delovnemu programu za letošnje jubilejno leto, ki bo resnično praznično. Ob tradicionalnih aktivnostih jih namreč čaka slovesno uradno odprtje gasilskega doma z večnamenskim prostorom v mansardi, urejena okolica, novo vozilo za moštvo, predvsem pa novi vrtec, katerega se veselimo vsi.

Po sprejemu delovnega in finančnega plana so podelili  diplome, priznanja ter potrdila o izobraževanju in napredovanju. Vsem dobitnikom iskrene čestitke, še posebej pa Francu Zavrlu za 50-letno delo v društvu in veteranu Stipetu Barišiču, ki si je za vsestransko pridno delo v društvu zaslužil praktično nagrado, ki jo PGD Dob tradicionalno podeljuje najbolj delavnemu članu v društvu.

Jubilejno 125. leto Prostovoljnemu gasilskemu društvu Dob ponuja veliko možnosti in priložnosti za še uspešnejše in pestrejše delo, s katerim bodo tudi dokazovali, da so odlični nadaljevalci dosedanjega dela gasilskih generacij v Dobu.  Že sedaj vse, ki njihovo delo cenite in z njimi radi sodelujete, vabijo, da se jim v letu 2015 čim večkrat pridružite.

 

Vera Vojska