Izlet članov in članic PGD Dob

Dodano: 29.09.2015

Že večkrat se je porodila ideja o izletu članov in članic Prostovoljnega gasilskega društva Dob, pa je zaradi številnih aktivnosti, projektov, tekmovanj in vsega ostalega vedno ostalo le pri ideji. Vse do letošnjega leta.

V soboto, 26. septembra, smo se že zgodaj odpravili proti Beli Krajini. Kljub meglenemu jutru smo bili prešerne volje in polni pričakovanj, kaj nam bo dan prinesel. Naša prva postojanka je bila Hiša dobrega kruha, kjer nas je gospa Mojca pričakala s še toplo belokranjsko pogačo. Po predstavitvi njenih domačih dobrot nam je prikazala tudi samo pripravo in peko pogače. Našo pot po Beli Krajini smo nadaljevali v Rosalnicah pri edinstvenem sakralnem spomeniku – Treh farah, treh cerkvah za enim obzidjem. Oglasili smo se tudi pri tovariših gasilcih iz Križevske vasi, kamor smo ravno letos prodali naš gasilski kombi. Tudi kolegi gasilci so nas pogostili z belokranjskimi kulinaričnimi dobrotami. Nato smo krenili proti Metliki in si ogledali Slovenski gasilski muzej, Belokranjski muzej, v katerem smo videli film Podobe Bele Krajine, radioamatersko razstavo ter starodavno grajsko klet. Malo dlje smo se zamudili v Hiši vina Pečarič pri priznanem vinogradniku Martinu Pečariču, ki nam je razkazal svojo predelovalnico, kasneje pa predstavil značilnosti in obdobja različnih vrst trgatev, nazadnje pa smo njegova vina tudi poizkusili. Ogledali smo si še zavezniško letalo DC 3 Dakota iz obdobja 2. svetovne vojne v bližini vasi Otok. Kot da celoten izlet že sam po sebi ne bi bilo nekakšno kulinarično doživetje, smo naš izlet z večerjo zaključili v gostilni Veselič v Podzemlju.

Prvi članski izlet je bil več kot uspešen, po celodnevnem druženju smo se s prijetnimi vtisi Bele Krajine pozno vrnili v Dob. Upamo, da se naslednje leto na izletu srečamo v še večjem številu. Le kaj nam bo predsednik pripravil naslednjo jesen?