Gasilsko-reševalna vaja ob 125-letnici PGD Dob

V Dobu je v torek, 2. junija 2015, potekala gasilsko-reševalna vaja na stanovanjsko poslovni objekt (trgovina Tuš, KS Dob in Pošta). Na vaji je z devetimi gasilskimi vozili sodelovalo 48 gasilk in gasilcev, 8 članov prve pomoči ter 9 markerjev - poškodovancev, ki so jih gasilci in gasilke iskali v močno zadimljenem objektu.

Na gasilsko-reševalni vaji, ki so jo pripravili ob 125-letnici delovanja društva, so sodelovali domači gasilci PGD Dob, PGD Vir, PGD Studenec, PGD Žeje Sveta Trojica, PGD Prevoje ter poklicni gasilci CPV Količevo, ki so pripeljali tudi avto lestev. V enoti prve pomoči so sodelovali člani iz Doba, Studenca in Vira.Vodja intervencije je bil poveljnik PGD Dob, Jure Rogelj,ocenjevalca vaje pa sta bila poveljnik Gasilske zveze Domžale, Matjaž Merkužič in povabljeni vidni član iz PGD Borovnica pri Vrhniki, Vilijem Mevec.

Vajo si je ogledalo tudi večje število krajank in krajanov Doba. Na koncu vaje v postroju so deževale čestitke ob 125 letnic gasilstva v Dobu, za kar se je predsednik PGD Dob, Luka Pušnik vsem iskreno zahvalil in vse navzoče povabil na dogodke, ki se bodo vrstili ta teden ob tem visokem jubileju.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

 

 

Več si lahko pogledate na strani:

http://www.domzalec.si/v-dobu-so-se-gasilci-spopadli-z-ognjenimi-zublji-na-stanovanjsko-poslovnem-objektu